Excite

Politie pakt seksklanten minderjarig meisje hard aan

  • © Getty Images
De politie pakt de 80 mannen die betaalde seks hebben gehad met een meisje van 16 jaar hard aan. Tijdens een inval in een hotelkamer in Valkenburg (Limburg) vond de politie dna-sporen en contactgegevens van deze enorme groep mannen. Het meisje was hier 'aan het werk' gezet door haar loverboy. Het komt niet vaak voor dat er zowel bewijs wordt gevonden tegen pooier en klanten en Justitie pakt de groep ook publiekelijk keihard aan. Dat is voor het eerst.

De 21-jarige loverboy Armin A. dwong het meisje om klanten op een kamer te ontvangen. Eerder gaf het OM al aan dat het om minstens 50 mannen ging, maar inmiddels wijst alles erop dat het er zelfs zo'n 80 waren. De politie zal hen binnenkort bezoeken. Eén klant werd tijdens de inval al op heterdaad betrapt. Op dat moment zit de prullenbak in de kamer al vol met condooms en zit de loverboy op het toilet.

Justitie is niet van plan extra discreet op te treden richting de hoerenlopers. Officier van Justitie David van Kuppeveld heeft in de rechtbank aangegeven dat ze seks hebben gehad met een minderjarige en dat dat strafbaar is. Hij gaat daarom niet zijn best doen dat geheim te houden. De hoerenlopers hangt een straf van 4 jaar boven het hoofd.

Volgens Lou Repetur, adviseur seksueel geweld bij Movisie, komen er jaarlijks zo'n 200 tot 300 minderjarigen in de prostitutie terecht. Dat is waarschijnlijk ook nog slechts een topje van de ijsberg. Door meer aandacht te besteden aan onder meer de loverboy-problematiek, worden steeds betere acties ondernomen om het misbruik van meisjes en vrouwen tegen te gaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020