Excite

Poolse katholieken woest op Madonna

Madonna heeft zich de woede van de Poolse katholieken op de hals gehaald door haar Sticky & Sweet concert in dat land op een belangrijke feestdag te houden. De Polen kijken daarom ook of er juridische acties tegen de organisatoren van het concert genomen kunnen worden.

Madonna zal op 15 augustus optreden in Polen, precies dezelfde dag die door de Poolse katholieken jaarlijks gevierd wordt als de dag van de Hemelvaart van de Maagd Maria. Omdat Polen over het algemeen gezien wordt als het centrum van het Europese katholicisme, zijn er in de hele maand augustus heel veel pelgrims in het land te vinden. Dit jaar zullen veel mensen echter niet komen vanwege de Maagd Maria, maar vanwege Madonna en volgens veel vooraanstaande Polen is dat een schande.

Zij zien het bovendien als een duivelse actie die bedoeld is als een aanval op hun katholieke land. Daarom wordt er nu gekeken of er actie kan worden ondernomen. Mocht dat niet het geval zijn, dan zullen de pelgrims zich in ieder geval verzamelen om te bidden voor een afgelasting van het concert.

Hoewel Madonna zelf strikt katholiek is opgevoed, heeft ze al meer dan eens gezorgd voor controverse in de katholieke kerk. Zo droeg ze drie jaar geleden tijdens haar Confessions toer een dorenkroon en liet ze in haar videoclip van Like a Prayer brandende kruizen zien.

Afbeelding: Flickr account Alessio85

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021