Excite

Popprijs op Noorderslag uitgereikt aan De Dijk

Het duurde even, maar dan heb je wel de Popprijs. Op Noorderslag in Groningen ontving De Dijk de prestigieuze prijs, ietsje later dan verwacht. De Amsterdamse band won de belangrijkste popprijs van Nederland 28 jaar na hun oprichting in 1981. De prijs is een onderscheiding voor de band of muzikant die het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek.

Leuk voor op de schoorsteenmantel

Deze editie van Noorderslag viel de band van zanger Huub van der Lubbe die eer ten deel, met name vanwege hun ijzersterke album “Brussel”. Veel mooier dan nu is het dan ook nog niet geweest voor de succesvolle formatie. De Dijk wint de prijs overigens meteen voor hun hele oeuvre. Na een album of vijftien, een kudde compilatie CD’s en een enkel live-album mocht dat ook wel eens. Naast erkenning ontvangt De Dijk ook 10.000 euro en een beeldje van kunstenaar Theo Mackaay. Dat staat weer leuk op de schoorsteenmantel.

Een dijk van een optreden

Om de popprijs luister bij te zetten, speelde de band meteen een dijk van een optreden op Noorderslag. Over het algemeen wordt het niveau van EuroSonic Noorderslag 2009 redelijk tot hoog beoordeeld, met name de laatste twee dagen. Een grote winnaar in een groot jaar dus.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020