Excite

Portugal niet naar Eurovisie Songfestival

De crisis slaat ook toe bij het Eurovisie Songfestival. Portugal heeft afgezegd voor het liedjesfeest in 2013, omdat het land te weinig geld heeft om een afvaardiging naar het Zweedse Malmö te sturen. Dat heeft de Portugese publieke omroep RTP vrijdag bekendgemaakt.

Bezuinigen

Portugal heeft net als veel landen erg moeten bezuinigen op de overheidsuitgaven. De Portugese publieke omroep is één van de slachtoffers geworden van deze bezuinigingen. Volgens de RTP zijn er budgettaire ingrepen gedaan om de bezuinigingen op te vangen. Zo heeft de omroep vanwege het beperkte budget besloten dat aan een klein aantal evenementen geld wordt besteed. Het Eurovisie Songfestival heeft geen prioriteit.

Muziektraditie

Hoewel Portugal een lange muziektraditie heeft met de fado, heeft het mediterraanse land nog nooit het Eurovisie Songfestival gewonnen. Portugal bleef al een keer eerder weg uit de competitie van het liedjesfeest. In 1970 kwam het land niet naar Nederland, omdat het ze het niet eens waren met de uitslag in 1969. In dat jaar deelden vier landen de overwinning. Nederland behoorde ook tot die vier.

Anouk

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats in het Zweedse Malmö, nadat zangeres Loreen vorig jaar won met haar nummer Euphoria. Anouk komt voor Nederland uit. Van Loreen heeft Anouk al goedkeuring gehad. “Ik ben gek op Anouk. Als kind luisterde ik naar haar op de radio. Ze is een geweldige zangeres met een donkere stem. Ik hou van vrouwen met ballen.” Loreen beloofde op Anouk te stemmen als het een goed nummer is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021