Excite

Positief nieuws over Borsato

Een hoop ellende voor Marco Borsato, dat is wat de laatste tijd het nieuws bepaalt. Zijn bedrijf, The Entertainment Group, is volledig ondersteboven gekieperd. Daar gaat vijftien jaar hard werken, investeren en een naam opbouwen. Allemaal weg. Maar er is toch een sprankje hoop, een laatste houvast, een klein lichtje aan het einde van de duistere tunnel, want Wit Licht mag voor de Oscars worden ingezonden.

Na alle TMF-awards komt Marco Borsato nu dus in aanmerking voor een Academy Award. Is weer eens wat anders. The Silent Army, de internationale bewerking van Wit Licht, is dit jaar de Nederlandse Oscarinzending. Dat maakte Holland Film, de organisatie die zorgt dat men in het buitenland weet dat we hier ook films maken, bekend. Is toch leuk, voor Marco.

Concurrenten als Oorlogswinter en De Storm hebben protest ingediend tegen de selectie van The Silent Army. Te weinig Nederlandse dialogen en te kort in de Nederlandse bioscopen gedraaid. Ze stelden vraagtekens bij de selectie door de speciale commissie. Die heeft de film nog eens langs alle criteria gelegd en is tot de conclusie gekomen dat The Silent Army voldoet aan alle eisen. Dat geeft Marco Borsato weer iets om naar uit te kijken.

Afbeelding: Flickr, Yme Bosma

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020