Excite

Powned verstoort besloten training Oranje

Met een op afstand bestuurbare oktocopter bespioneerde Powned woensdag de besloten training van het Nederlands elftal. De omroep veroorzaakte daarmee een kleine rel. In ieder geval waren zowel bondcoach Louis van Gaal als de Oranje voetballers niet blij met de actie. De bondscoach reageerde niettemin nonchalant.

Vervelend

Op de persconferentie zei Louis van Gaal: “Er vloog een helikopter boven ons hoofd in de Arena. We liggen er niet wakker van, jammer is het wel.” Van Gaal benadrukt wat de consequenties zouden zijn van het uitzenden van de beelden. “Het is vervelend als de Turkse bondscoach in de krant onze opstelling zou zien. Dat zou voor hem een voordeel zijn, want ik wil ook graag hun opstelling zien. Dat zou het mij een stuk gemakkelijker maken,” aldus de bondscoach.

Bondscoach boos maken

Voor omroep Powned was het een stunt, niet in de laatste plaats om Louis van Gaal boos te maken. “Het is een nationale sport om een glimp van die trainingen op te vangen, dus ik wilde dat graag een keer op deze manier doen,” zo zegt omroepdirecteur en presentator Dominique Weesie tegen NUsport. Volgens Powned is er geen andere manier om aan informatie te komen, omdat ze geweigerd worden op persconferenties van Oranje.

ArenA beschadigd

De actie met de oktocopter gaat voor Powned nog een staartje krijgen. De Amsterdam ArenA raakte namelijk beschadigd toen één van de camera’s naast de ArenA neerstortte. De directie van het stadion heeft aangekondigd aangifte te doen van huisvredebreuk.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019