Excite

Presentatoren Oscars afgekraakt

Het was een gok om de twee acteurs te vragen om de show te hosten. Dit wordt doorgaans door komedianten gedaan in plaats van door acteurs. Amerikaanse media zijn dan ook enorm kritisch over het optreden. The Hollywood Reporter noemde het zelfs een van de slechtste Oscar-uitreikingen ooit.

Over James Franco, die zelf genomineerd was voor Beste acteur voor zijn rol in de film 127 Hours, werd geschreven: “De avond waarop bleek dat James Franco niet als gastheer kon acteren.” Op Twitter ging de grap rond dat de uitreiking wel 127 uur leek te duren.

De presentatie van Franco werd levenloos genoemd. Volgens Hollywood-criticus Tim Goodman was hij afwezig en ongeconcentreerd. “Deze 83ste editie zal herinnerd worden als de avond waarop James er als presentator niets van bakte,” was zijn kritiek.

Over Anne Hathaway waren minder kritische geluiden te horen. Ze probeerde haar best te doen er iets van te maken en Franco’s desinteresse probeerde zij met overenthousiasme te compenseren. In maar liefst acht verschillende outfits maakte zij er van wat ze kon, maar volgens verschillende critici haalde James Franco ook het optreden van Hathaway omlaag.

De uitreiking van de Oscarpresentatie werd een nieuw diepterecord genoemd. De Belgische krant De Morgen schrijft dat de Oscars in een gat lijken te zijn gevallen. Franco leek volgens de krant zichzelf te cool te vinden om daar te staan. Zo bleef het presentatorsduo ver achter bij de presentatoren van vorig jaar, Steve Martin en Alec Baldwin.

Afbeelding: Flickr, gebruiker timmyo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021