Excite

President Obama heeft zijn eigen computer!

President van de Verenigde Staten Barack Obama heeft een eigen computer! Dat wereldschokkende nieuws kwam naar buiten tijdens een interview op de Mexicaanse televisiezender Univision. Interviewer Jorge Ramos vroeg de president letterlijk of hij een eigen computer had.

In eerste instantie reageerde Obama professioneel op de vraag en beaamde dat hij een eigen computer had. Vervolgens was het even stil en kon hij een kleine glimlach niet onderdrukken. 'Ik ben de president van de Verenigde Staten! denk je dat ik...' veel verder kwam Obama niet; het publieke barstte in lachen uit.

'Denk je dat ik een computer van iemand anders ga lenen?' ging Obama verder. De ietwat aangeslagen interviewer realiseerde zich al snel dat hij een overbodige vraag had gesteld en liet Obama de show stelen. Toch weer een goed optreden van de Amerikaanse president die zijn populariteit na een kleine dip toch verrassend goed weet vast te houden.

Opvallend genoeg is er geen computer in The Oval Office; de werkkamer van de president en vergelijkbaar met het Torentje in Nederland. Die heeft er nooit gestaan en ook Obama mag die situatie niet veranderen. Uiteraard betekent dat niet dat er in de rest van het Witte Huis geen computers aanwezig zijn. Bill Clinton nam overigens altijd zijn laptop mee naar The Oval Office.

Maar wie was dan wel de eerste Amerikaanse president met een computer? Tijdens de regeringsperiode van Jimmy Carter, tussen 1977 en 1981, werden de eerste computers en laserprinters geïnstalleerd in het Witte Huis. Jorge Ramos is met zijn vraag dus maar dertig jaar te laat. Bekijk hieronder het fragment:

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021