Excite

Priester steelt miljoenen van kerk

Het gaat op dit moment niet zo heel erg goed met het imago van de Katholieke kerk. De priesters, die toch het toonbeeld van vroomheid dienen te zijn, zijn vaak geen lieverdjes. Waar sommigen zich vergrijpen aan minderjarige jongetjes, deed een Franse priester een greep in de kas van de kerk.

Volgens de Britse krant The Telegraph heeft de pastoor drie miljoen euro gestolen van de kerk. Dat deed hij over een periode van twintig jaar.

De 64-jarige Antoine Videau wordt ook wel de Playboy priester genoemd. En dat is niet zo gek als je bedenkt waar de beste man het geld aan besteedde. Hij kocht een Ferrari, deed een pelgrimage naar gokhoofdstad van de wereld Las Vegas. Ook het celibaat werd met voeten getreden. Videau had een deel van het geld nodig om zijn jonge minnares van leuke cadeautjes te voorzien.

Overigens was het niet simpelweg stelen wat Videau tot een rijk man maakte. Hij kreeg het bijvoorbeeld voor elkaar om kamers in een klooster te verhuren als vakantiebestemmingen. Ook bedeelde hij zichzelf een half miljoen toe bij het verdelen van de erfenis van een aartsbisschop.

Een rechtbank op het Franse eiland Corsica hoorde dat de man 28 bankrekeningen had. Eerder was de priester al tot twee jaar cel veroordeeld, maar weer vrijgelaten. De hogere rechtbank in Bastia vond dit echter niet zo’n goed idee, waardoor Videau alsnog in de cel belandde.

Afbeelding: Flickr, gebruiker ell brown

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020