Excite

Primark haalt pedo-bikini uit de schappen

Winkelketen Primark heeft een aantal kinderbikini’s uit de schappen gehaald, na hevige kritieken. De bikini’s waren bedoeld voor zevenjarige meisjes en waren voorzien van vulling.

Nadat verschillende ouders geschokt reageerden op de ‘sexy’ bikini’s, heeft de discounter haar schappen leeggehaald. De opbrengsten van de verkoop zullen gedoneerd worden aan het goede doel. Boze ouders hebben bovendien een excuses ontvangen.

De situatie kwam aan het licht toen David Cameron van de Tory partij op de radio sprak over de bikini’s. Hij vertelde dat hij zich er op wilde richten om de vroegtijdige seksualisering en commercialisering van de jeugd tegen te gaan. Het voorbeeld dat hij gaf betrof de gevulde bikini’s die bij Primark te koop zijn. Hij gaf aan dat bedrijven als Primark hun verantwoordelijkheid zouden moeten nemen en de bikini’s niet eens in zouden moeten kopen.

Gisterenavond werd de keten al beschuldigd van het aanmoedigen van pedofilie en kinderbeschermingsorganisaties vroegen de bikini’s uit de schappen te verwijderen. Zij zijn van mening dat kinderen nooit geseksualiseerd moeten worden en menen bovendien dat dit soort kleding ervoor kan zorgen dat jonge meisjes verward raken over hun lichaam, wat weer gevolgen heeft voor hun zelfbeeld.

Na deze ophef heeft de keten een bericht uit doen gaan dat de bikini’s uit de schappen gehaald zijn. Daarnaast werd opgemerkt dat de bikini’s op dit moment sowieso niet echt gretig aftrek vond.

Afbeelding: Flickr account The Bikini Open

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021