Excite

Prins William mist zijn moeder Diana

De gedoodverfde Britse troonopvolger prins William mist zijn moeder prinses Diana nog altijd, maar vooral zijn huwelijksdag 29 april 2011 was moeilijk voor de prins. “Ik vind het heel triest dat ze het heeft moeten missen,” zo zegt William in een exclusief interview met de Amerikaanse televisiezender ABC.

Huwelijk meemaken

Prins William wist dat zijn moeder de grote afwezige zou zijn op zijn trouwerij met Kate Middleton vorig jaar, maar dat hij het zo moeilijk zou vinden had de prins zelf ook niet verwacht: “Dat was de enige dag, sinds haar overlijden, dat ik me écht bedacht hoe fantastisch het was geweest als ze hier nog zou zijn. Ik denk dat ze mijn trouwdag geweldig had gevonden en ik hoop dat ze ook erg trots zou zijn geweest. Ik ben erg verdrietig dat ze Kate nooit zal ontmoeten” Volgens ABC zou prins William niet liever willen dan dat zijn overleden moeder zijn huwelijk met Kate had kunnen meemaken. Prinses Diana kwam op 31 augustus 1997 bij een auto-ongeluk in Parijs te overlijden. Haar vriend Dodi Al-Fayed kwam eveneens om het leven.

Halfuur slaap

Prins William had eerder deze maand ook al een openhartig interview over zijn huwelijk. Zo bleek dat de 29-jarige prins slechts een halfuurtje sliep voor zijn huwelijksdag. “Het publiek was de hele nacht aan het zingen en juichen. Dat en mijn nervositeit zorgden ervoor dat ik maar een halfuurtje sliep,” zo vertelde prins William in de documentaire Elizabeth: Queen, Wife, Mother, die ter ere van het zestigjarige regeringsjubileum van de Britse koningin werd gemaakt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020