Excite

Prinses Diana verkleed als man naar homobar

Prinses Diana leek misschien de keurige adellijke aan het Britse hof, maar aan het einde van de jaren tachtig had de prinses ook een hele andere kant. Samen met Queen-zanger Freddie Mercury ging Diana, verkleed als man uit in een homobar in Londen. Dat komt naar voren in een nieuw boek ‘The Power of Positive Drinking’ van comédienne Cleo Rocos.

Gestyled door Freddie Mercury

Diana werd voor de avond uit gestyled door Freddie Mercury zelf en grappenmaker Kenny Everett. Ze droeg een legerjas, een pet en een zonnebril als haar mannenlook. De outfit was speciaal zodat de prinses niet herkent zou worden in de homobar “Royal Vauxhall Tavern” in het zuiden van Londen. Volgens Rocos zag de prinses er uit als een prachtig mannelijk model.

Ruige tent

Everett had de prinses wel gewaarschuwd voor hun avondje uit. De bar staat namelijk bekend als een ruige tent. “Het is niets voor jou,” zei Everett tegen Diana. “Het zit er vol harige homo's. Soms wordt er gevochten.” Maar Diana liet zich er niet door afschrikken. Ze had nog nooit gehoord van de Royal Vauxhall en wilde graag met het gezelschap mee.

Fantastisch

Gek genoeg herkende niemand prinses Diana in haar vermomming. Ze kon zelfs drankjes bestellen zonder dat ze opviel. “Wij voelden dat ze prinses Diana was die op ieder moment ontdekt zou kunnen worden, maar het viel niemand op. Ze ging compleet op in het publiek, maar ze vond het fantastisch,” schrijft Rocos in haar boek.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020