Excite

Prinses Máxima zwemt in Amsterdamse grachten

Zondag dook HKH prinses Máxima de Amsterdamse grachten in om twee kilometer te zwemmen voor de stichting ALS. Gehuld in een rood -zwart wetsuit, oranje badmuts en duikbril sprong de prinses bij het Marine Etablissement ter hoogte van het Centraal Station het water in. Samen met haar beveiligingsteam legde Maxima de 2028 meter lange Amsterdam City Swim in zo’n 50 minuten af.

Prominententeam

In totaal deden 1100 deelnemers mee aan de zwemtocht. Prinses Máxima was onderdeel van het prominententeam, met onder anderen zwemmers Pieter van den Hoogenband, Jacco Verhaeren, Femke Heemskerk en judoka Edith Bos. Olympisch zwemmer Sebastiaan Verschuren was de snelste op de ruim twee kilometer Keizersgracht.

Fans van Máxima

De deelname van Maxima was een verrassing voor bijna alle aanwezigen. Ze ontving achteraf een enorme hoeveelheid aan positieve reacties. Veel mensen twitterden “de stoere prinses” complimenten. Máxima werd tijdens de race onder meer toegejuicht door prins Willem-Alexander en haar drie dochters Amalia, Alexia en Ariane. De kroonprins veel bewondering voor zijn sportieve vrouw: “Ik ben immens trots op mijn topsportvrouw, die houdt van duurzwemmen.” Het is niet duidelijk hoe de organisatie Máxima heeft gestrikt.

Recordbedrag opgehaald

De tocht was het initiatief van stichting ALS, die op deze manier geld in wilde zamelen voor de neurologische aandoening ALS. Bij deze ziekte sterven de motorische zenuwcellen in het lichaam langzaam af waardoor steeds verder krachtverlies en verlamming ontstaat. Uiteindelijk overlijden mensen aan het stoppen van de ademhalingsspieren. Met de Amsterdam City Swim haalde stichting ALS zondag maar liefst 629.000 euro op.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020