Excite

Privacybeleid Bing overtreft Google

Een medewerker van Mozilla heeft op zijn blog geschreven dat het privacybeleid van Bing een stuk beter is dan dat van Google. Hij schreef dit in reactie op een nogal controversiële uitspraak van Eric Schmidt, topman van Google.

Schmidt gaf namelijk in een televisie-interview met CNBC aan dat Google in principe alle persoonlijke gegevens die zij verzamelen, bijvoorbeeld de zoektermen die door mensen ingevoerd worden, onder de Patriot Act moeten doorgeven aan de Amerikaanse overheid. Volgens hem was dat echter niet zo’n groot probleem, want als mensen hier tegen waren, dan deden ze waarschijnlijk iets dat niet mocht.

Volgens Asa Dotzler, binnen Mozilla verantwoordelijk voor de communities, geeft deze uitspraak aan dat Schmidt totaal niet weet wat privacy is. Dotzler meent dan ook dat het behoorlijk gevaarlijk is als een bedrijf dat zoveel persoonlijke informatie van mensen opslaat, geleid wordt door iemand die helemaal geen besef van privacy heeft.

Als tip geeft Dotzler daarom mee hoe je gemakkelijk in Firefox je standaard zoekmachine van Google aan kunt passen naar Bing. Daar zou het privacybeleid namelijk veel beter in elkaar zitten. Deze laatste toevoeging is opmerkelijk, want Mozilla werkt juist, in samenwerking met Firefox, al heel erg lang tegen de dominantie van Microsoft, waar Bing ook onderdeel van uitmaakt. Daarnaast krijgt Mozilla geld van Google om Google direct als standaard zoekmachine in te stellen.

Hoewel duidelijk wordt gemaakt dat het hier om de mening van een medewerker gaat en niet om de mening van het bedrijf zelf, is het de vraag of Google gecharmeerd zal zijn van dit stukje kritiek!

Afbeelding: Flickr account hyku

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020