Excite

Proces Wilders wordt over twee weken verdergezet

De uitspraak in het proces Wilders zal 3 februari gedaan worden. Vandaag werd de regiezitting gehouden, maar de rechtbank van Amsterdam beslist over twee weken pas of Geert Wilders schuldig is aan 'discriminatie, groepsbelediging en het aanzetten tot haat'. Hiervan wordt hij door het Openbaar Ministerie beschuldigd. Geert Wilders zelf is er nog steeds van overtuigd dat het om een politiek spel gaat.

Een grote groep sympathisanten was vandaag naar Amsterdam getrokken en werd na de regiezitting bedankt door Wilders. Het OM vindt dat het aantal getuigen, namelijk 17, dat Wilders en zijn advocaat wil oproepen, veel te groot is. Welke getuigen toegelaten zullen worden, beslist de rechtbank.

Wilders liet weten dat hij gelooft in zijn vrijspraak en dat, indien hij niet vrijgesproken wordt, de vrijheid van heel Nederland bedreigd wordt. Volgens hem wil hij niemand kwetsen, maar hij geeft wel toe dat zijn woorden soms hard zijn. Door aan te duiden dat hij een groot probleem met de 'islamisering' van de Nederlandse samenleving heeft, zou hij geen haat willen verspreiden.

Intussen heeft Peter R. de Vries op zijn website staalhard zijn mening gegeven over Wilders. 'Ik vind Geert W. zelf een gevaarlijk man, een demagoog met de potentie van een volksmenner. W. is ronduit kwaadaardig,' liet de misdaadjournalist weten. Volgens de Vries zullen mensen moeten onderduiken van het moment dat Wilders aan de macht komt.

Afbeelding: Wikimedia Creative Commons

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021