Excite

Programma DWDD krijgt Zilveren Nipkowschijf

Het programma De Wereld Draait Door heeft een Zilveren Nipkowschijf in ontvangst mogen nemen. De makers kregen de schijf woensdagmiddag uitgereikt. Ze waren niet de enige prijswinnaars: ook het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) kreeg een prijs, de Ere Zilveren Reismicrofoon.

Opvallend genoeg kreeg ook Ali B. op volle toeren een eervolle vermelding van de jury van de Zilveren Nipkowschijf. Het is voor het eerst dat de critici van de oudste tv prijs van Nederland ook de TROS bekronen met deze eer. Eerder leek het erop dat er helemaal geen feestelijke uitreiking zou komen, want de stichting Nipkow had daar helemaal geen geld voor. Gelukkig hebben zich nieuwe sponsoren gemeld en was Ewart van der Horst, de voormalige eindredacteur van De Wereld Draait Door, bereid om zijn Pilotstudio beschikbaar te stellen voor het feestje.

Begin mei werd al bekendgemaakt dat de Zilveren Nipkowschijf naar De Wereld Draait Door zou gaan. De voorzitter, Henk van Gelder, wist toen te vertellen dat het afgelopen seizoen het beste seizoen ooit was en dat de programmamakers er goed in slaagden om ook lastige onderwerpen toegankelijk te maken.

De eervolle vermelding voor het MCO komt ook gunstig, want men moet nu maar eens goed zien wat die orkesten allemaal doen, zo zegt Van Gelder. Juist nu het MCO door de geplande bezuinigingen onder druk komt te staan, is een beetje extra aandacht niet weg.

Afbeelding: Flickr account Eerio

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020