Excite

Programmering Edison Pop bekend

Tijdens de uitreiking van de Edison Pop zullen Ilse De Lange, Nick & Simon en Alain Clark komen optreden. Ook Krezip treedt op tijdens dit festival, mits de frontvrouw nog niet is bevallen. De uitreiking van de Edison is de oudste muziekprijs van Nederland en deze wordt uitgereikt op 22 maart in Rotterdam.

Verderop zal het Edison Pop Festival worden gehouden. Hier treedt voornamelijk jong talent op. Er komen nieuwe talenten, zoals Marike Jager, Dio, Sabrina Starke Renske Taminiau, A Balladeer en Charlie Dée. Ook komen er Nederlandstalige artiesten, zoals de 3J’s en Grad Damen.

Vanaf dit jaar heeft de Edison Pop een nieuwe formule. Voor het eerst mogen alleen Nederlandse muzikanten het beeldje winnen. Er is een vakjury, onder leiding van de muziekjournalist Leo Blokhuis kiest de beste nationale muzikanten. Het Nederlandse publiek bepaalt daarnaast wie er met de Edison voor het beste nummer naar huis zullen gaan.

De voorverkoop voor het festival is reeds van start gegaan. Kaarten kosten 15 euro en hiermee heb je toegang tot de drie verschillende podia waar de optredens worden gehouden. De kaarten zijn via de website van de Edison te krijgen, maar ook bij de bekende voorverkoopadressen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020