Excite

Protesten tegen Elsrock

Inwoners in Rijssen hebben massaal geprotesteerd tegen het metalfestival Elsrock. Er zijn ruim 700 bewaarschriften ingediend en dit kunnen er nog veel meer worden, aangezien de termijn volgende week woensdag sluit. Ook hebben de kerken in de gemeente Rijssen ruim 2.500 handtekeningen verzameld.

De argumenten in de bezwaarschriften hebben voornamelijk te maken met het geluidsoverlast van de muziek en de teksten van de bands zouden Godslasterlijk zijn. Ruim 225 leerkrachten geven aan dat de teksten echt niet kunnen en een zeer trieste zaak is. Ook doet de instelling Huize Maranatha zijn beklag. Verder zijn het vooral individuele mensen die klagen tegen het festival.

Op de afdeling juridische zaken is het door de bezwaarschriften erg druk. Het personeel heeft zijn handen vol aan het verwerken van alle gegevens. Hoe de stapel wordt verwerkt is nog niet helemaal bekend.

Elsrock heeft dit jaar meer problemen gehad. Zo waren er heftige discussies over de vergunningen. Burgemeester Koelewijn geeft aan dat het festival gewoon zal doorgaan. Hij ziet juridisch gezien geen andere mogelijkheid. Toch is de burgemeester niet blij met het immense aantal bezwaarschriften en handtekeningen.

Op het programma van Elsrock staan onder anderen de bands Action in DC, Flotsam and Jetsam, Devious, Sodom en the Butcher.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020