Excite

PSV Eindhoven: voetbal in het gezelligste stadion van Nederland!

PSV is voetbal. Nochtans staat de afkorting voor Philips Sport Vereniging. Dat omvat niet alleen voetbal maar ook hockey, zwemmen en nog vele andere sporttakken. Maar de voetbalsport is het uithangbord van Philips, al sinds de start in 1913. De fans van PSV komen voornamelijk uit Noord Brabant, meer bepaald de omgeving rond Eindhoven. En Brabant staat voor gezelligheid!

Het Philipsstadion

Er is plaats voor 35.000 fans. Die kunnen allemaal zitten en genieten van de verwarming boven hun hoofden. Wat het stadion zo gezellig maakt: je zit heel dicht bij de actie op het veld. En met Philips als hoofdsponsor is de club het aan zijn stand verplicht om een fantastische licht- en geluidsinstallatie te hebben. En als je de grasmat ziet: een juweeltje! Speciaal voor de verzorging van dit groene tapijt werden er tijdens de laatste verbouwing lamellen aan de buitenkant van het stadion voorzien. Tijdens de wedstrijd zijn die gesloten. Je zit dus de wedstrijd te volgen zonder hinder te hebben van wind of regen. Tijdens de weekdagen staan de lamellen open. Zo kan de wind het gras doen drogen. Ook komt er op deze manier zuurstofrijke lucht het stadion binnen zodat het gras goed en snel kan groeien. Een unicum voor Nederland!

Aandacht voor elke supporter

De jeugd is de toekomst, moeten ze in Eindhoven hebben gedacht. Voor de kids is er een aparte Family Corner tot 12 jaar en hun begeleiders. En er is de Jongerenrang voor fans tot en met 16 jaar. Ook aan de invalide en minder valide medemens en PSV-fan is gedacht.

Zakelijke faciliteiten

De bedrijven uit de omgeving rond Eindhoven kunnen de loges, businessloges, business rooms of business-seats huren. En op niet-wedstrijddagen zijn er netwerkbijeenkomsten, seminaries, congressen, party's, bedrijfspresentaties of vergaderingen. Enkele ruimtes in het stadion zijn verhuurd aan bedrijven die er kantoor houden.

Smullen in het PSV stadion

Voor een gewone hap is er een typisch Brabants eetcafé ‘De Verlenging’. Aan de muren hangen shirts, schoenen en wimpels, cadeautjes van spelers. De Verlenging kan ook worden ingehuurd voor een bedrijfsfeestje of als je met de familie iets te vieren hebt. Voor de sjiekere lunch of diner ga je naar het restaurant met Michelin ster ‘Avant Garde’, met zicht op de grasmat.

Stadiontour

Een tour door het stadion duurt anderhalf uur. Deze rondleiding brengt je naar plaatsen in en onder het stadion waar je anders nooit komt. Inclusief het bezoek aan het heilige gras, de spelerstunnel en de kleedkamers. Je kunt een stadiontour reserveren in groep. Maar ook (online) reserveren kan voor de rondgang op woensdag (14.30 uur) en zaterdag (13.00 uur) als er geen wedstrijd is. Kost € 12,50 voor een volwassene, € 9,50 voor kids tot en met 12 jaar.

Als je de kans krijgt...

Ook al ben je geen voetbalfan, als je eens wordt uitgenodigd om een wedstrijd bij te wonen: doen! De sfeer, de gezelligheid, de nabijheid van de spelers, het licht: dat moet je eens in real time hebben beleefd!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021