Excite

Publieke omroep krijgt andere naam

De radio- en tv-zenders van de Nederlandse Publieke Omroep krijgen een andere naam. De televisiezenders Nederland 1, 2 en 3 gaan NPO 1, 2 en 3 heten. Ook alle radiozenders krijgen de toevoeging NPO, zo wordt Radio 2 NPO Radio 2. De naamswijzigingen worden op nog onbekende datum doorgevoerd.

Herkenbaar

Volgens een woordvoerder is de naamswijziging noodzaak om “herkenbaar en vindbaar te blijven.” Dat kan volgens de publieke omroep het beste met de letters NPO. Vorig jaar kocht de NPO al voor 100.000 euro de website npo.nl van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie.

Apps

De publieke omroep hoopt met de naamswijziging grip te houden op de groeiende markt voor online apps. “We willen een stevige positie houden binnen de internationale internetgemeenschap. Met NPO als verzamelnaam hebben we straks een herkenbaar 'tegeltje' naast die van YouTube en Google,” verduidelijkt de woordvoerder van de voorzitter van de publieke omroep.

Overbodige actie

Volgens de woordvoerder zijn de veranderingen “zorgvuldig gecommuniceerd” met alle omroepen, maar verschillende medewerkers reageren dinsdag - anoniem - in De Telegraaf. “Voor welk probleem is dit de oplossing?”, vraagt een anonieme omroepdirecteur zich in de krant af. Anderen vinden de naamsverandering onzin vanwege de kosten. “We moeten 300 miljoen euro bezuinigen, honderden mensen verliezen hun baan en hier wordt geld uitgegeven aan een volkomen overbodige actie.”

Naar de toekomst kijken

De woordvoerder vindt het allemaal wel meevallen. “Natuurlijk zijn er de bezuinigingen, die zijn verschrikkelijk, maar om het bestaan van internet kun je niet heen. We moeten wel naar de toekomst blijven kijken. Het is voor ons essentieel om een sterk tegenwicht te blijven bieden tegen de grote mediamerken.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020