Excite

Pussy Riot hoeft geen gratie

Punkband Pussy Riot zal niet om gratie vragen bij president Poetin. De meidenband werd vrijdag tot twee jaar cel veroordeeld. Volgens advocaat Nikolai Polozov heeft Pussy Riot verklaard: "Laten ze naar de hel lopen met hun gratie." Pussy Riot kwam in februari in opspraak door een protestlied tegen Poetin.

Internationale bezwaren

In Europa en de Verenigde Staten is geschokt gereageerd op de veroordeling van Pussy Riot. Volgens velen is de straf buitensporig hoog. Internationale sterren uitten hun bezwaren ook al. Zo pleitte Madonna voor vrijlating van de punkband: "Ze hebben lang genoeg vast gezeten. Ik roep Rusland op Pussy Riot vrij te laten." De Queen of Pop riep ook andere sterren op om mee te doen. "Ik dring er bij artiesten over de hele wereld op aan om te protesteren. Iedereen die voor vrijheid staat, moet deze onrechtvaardige straf veroordelen."

Protest Lowlands en Amnesty International

Ook in Nederland is geprotesteerd. Op Lowlands werden bij een actie van Amnesty International bijna 15.000 handtekeningen verzameld voor de vrijlating van Pussy Riot. Het is de bedoeling dat de ingezamelde krabbels in de loop van deze week aan de Russische ambassade worden aangeboden.

Protest tegen Poetin

De bandleden van Pussy Riot hebben in februari een Russisch-orthodoxe mis verstoord met een protest tegen president Poetin. De kerk heeft de band hun actie nog dezelfde dag vergeven, maar twee hoogstaande geestelijken wilden de meiden alsnog vervolgen. Het drietal zou met hun "duivelse dansen" en heiligschennis gelovigen hebben beledigd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020