Excite

PVV Almere valt borduurclub aan

De Islamisering van de samenleving is volgens de PVV van Geert Wilders een groot gevaar. Het oprukkende geloof uit Arabië, alsmede de hangjeugd, hoofddoekjes en onveiligheid die daar mee samenhangt volgens de partij, moeten hard aangepakt worden. In Almere kan daar een begin mee gemaakt worden, want daar werd de PVV de grootste partij. Het grote PVV-offensief kon beginnen. De eerste groepering die in het vizier kwam? De lokale borduurclub...

Je kunt van borduren een hoop zeggen en een hoop vinden, maar niet dat het staatsgevaarlijk is. Weinig zelfmoordterroristen bleken zichzelf opgeofferd te hebben voor het grotere goed van de borduursamenleving. Borduren heeft jongeren nog nooit aangezet tot het plegen van misdaden. Sterker nog, van borduren wordt je helemaal niet zo agressief. Toch vindt de PVV Almere het onzin dat de borduurclub subsidie krijgt. En niet zomaar subsidie, nee, maar liefst 1450 euro. Eenmaling, wel te verstaan.

De aap komt echter al snel uit de mouw. Borduurclub Steek voor Steek is een multicultureel hobbyproject. En het venijn zit 'm in het woord 'multicultureel'. Dat werkt op een PVV-er als het woord evolutie op een orthodox christen. Dat de 1450 euro inmiddels is uitgegeven aan de huur van accommodatie en materiaal, doet er niet toe. De PVV wil aan deze schandalige besteding van belastinggeld wat gaan doen.

Hoewel er maar twintig inwoners van Almere meedoen aan de borduurclub, zijn zes daarvan al overgegaan op een inburgeringscursus. De allochtonen die stemrecht hadden, werd uitgelegd hoe het stemmen in Nederland in zijn werk gaat. Op zich best een succesvol integratieproject, al met al. Maar daar heeft de PVV maling aan. Dit soort misstanden in de Nederlandse samenleving moet bij de wortel worden uitgerukt.

Afbeelding: AD.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021