Excite

PVV overdrijft integratieprobleem GSC Esdo

Ondanks het feit dat de PVV de noodklok luidde over een probleem bij GSC Esdo, blijkt er bij de voetbalclub niet zoveel aan de hand te zijn. Van een islamisering van het amateurvoetbal is helemaal geen sprake. Zelfs niet in de kantine.

De PVV had via de media vernomen dat er in de kantine van GSC Esdo geen karbonades meer gegeten mochten worden. Dit zou komen vanwege de Marokkaanse leden van de club. Ook zouden er een aantal andere maatregelen genomen zijn. Vrouwelijke vrijwilligers zouden niet meer worden uitgenodigd voor het afsluitende feest aan het einde van het seizoen en in de kantine moesten ook etiketten van sterke drank en de biertap worden afgetapt.

Dit zou allemaal gekomen zijn nadat er een nieuw bestuur gekozen is. Het bestuur is bijna volledig van Marokkaanse afkomst, dankzij een plotselinge opkomst van de Marokkaanse leden tijdens de ledenvergadering. Na die verkiezing zijn 52 autochtone leden opgestapt.

Inmiddels hebben demissionair minister Eimert van Middelkoop van Integratie en Ab Klink van Sport zich gebogen over de kwestie. Ook de club en de gemeente hebben een mededeling gedaan. Volgens hen blijkt er helemaal niets aan de hand te zijn in de club en is er zeker geen sprake van een ‘coup’ door de Marokkaanse leden. Wel blijken er inderdaad bij elkaar vier elftallen opgestapt te zijn, dat is bevestigd door het nieuwe bestuur.

Afbeelding: Flickr account jetalone

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019