Excite

PVV Wilders voor het eerst grootste partij

Als er op dit moment verkiezingen zouden zijn, wordt de partij van Wilders, de PVV, de grootste partij van het land. Dit bleek uit een peiling die Maurice de Hond gisteren bekend maakte. Wilders weet zeven zetels van het CDA, vijf van het VVD, drie van de SP en twee van de PvdA. Hiermee wint hij achttien zetels.

De drie regeringspartijen haalden met 52 zetels de laagste score sinds het aantreden van het kabinet. Volgens Maurice de Hond zegt deze peiling niets en zullen we toch moeten afwachten tot de echte verkiezingen over twee jaar. Ook het CDA maakt zich niet druk om het verlies van de zetels. Volgens hen geldt alleen de uitslag van de verkiezing.

Volgens directeur Nel van Dijk van het Instituut voor Publiek en Politiek is de grote winst van Wilders deel te wijten aan de vele publiciteit die hij krijgt. Wilders komt steeds in de publiciteit, zoals met zijn film Fitna en het besluit van het Amsterdamse hof om hem te vervolgen.

Ook D66 had een flinke stijging in de peilingen. Alexander Pechtold heeft zich de laatste tijd weten te profileren als het tegengeluid van Wilders. Pechtold zei: ‘Dit is kennelijk een tijd waarin behoefte is aan mensen met uitgesproken meningen’.

Wilders liet vanuit de Verenigde Staten weten dat hij erg trots is op deze hoge waardering.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020