Excite

Python eet krokodil in zijn geheel op in Australië

Een meer dan 3 meter lange Python heeft na een 5 uur durende strijd een krokodil in zijn geheel opgegeten, zo meldt BBC. Lokale inwoners van Queensland, Australië waren getuige van dit bizarre voorval en wisten de strijd tussen de slang en de krokodil vast te leggen. Sommige zelfs van een paar centimeters afstand.

De confrontatie

De confrontatie vond plaats in Lake Moondarra en trok redelijk wat aandacht van buurtbewoners die op dat moment aan hun ontbijt zaten. Volgens omstander Tiffany Corlis, die het incident op haar mobiel filmde, veraste de python de krokodil in het water en wist hij binnen no time het kleinere reptiel in een wurggreep te krijgen met zijn slangenlichaam. De krokodil kon aanvankelijk nog zijn hoofd boven water houden en naar lucht happen, maar naar verloop van tijd bezweek de krokodil aan uitputting.

Een krokodillenslang

De slang sleepte de krokodil vervolgens op droog land en begon tot grote verbazing van de getuigen aan het opeten van zijn prooi. De kop eerst en daarna stukje voor stukje de rest. De slang veranderde hierdoor nog al van aanzien. Het hele silhouet van de krokodil was in de maag van de slang te zien, de poten, het hoofd, alles.

Het is overigens niet heel vreemd dat een python van dergelijk formaat een krokodil op kan eten. Er zijn ook gevallen van volwassen krokodillen en jonge nijlpaarden bekend!

Een rekbaar lichaam

Slangen zijn carnivoor en eten altijd levende dieren. De bouw van hun lichaam is hierop ingesteld. Een slang heeft een rekbare huid en schedel en beweeglijke ribben. Bovendien ligt het hart van een slang ook niet op een plek in het lichaam, waardoor het kan meebewegen als een prooi wordt doorgeslikt en het niet beschadigd raakt. De vertering van een prooi kan afhankelijk van de grootte en omgevingstemperatuur wel 10 tot 20 dagen duren. Dit betekent dat een slang tot die tijd zijn prooi mee moet zeulen en een stuk zwaarder is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021