Excite

Rabobank stopt met sponsoring wielrennen

Per 31 december zal de Rabobank zich terugtrekken als hoofdsponsor van het professionele wielrennen, zowel bij heren als bij de dames. Het besluit is gekomen na het vernietigende dopingrapport van de Amerikaanse dopingautoriteit USADA, waarin het meest ontwikkelde dopingprogramma uit de geschiedenis van het wielrennen wordt omschreven. Ook de Rabobank wordt meerdere keren genoemd in het rapport.

Wielrennen geen schone sport

De belangrijkste reden voor Rabobank om de stekker uit zeventien jaar sponsoring te trekken, is dat de betrouwbaarheid van de bank in het geding is. In een persverklaring laat de Rabobank weten: “Het gaat met pijn in het hart, maar voor onze bank is het een onvermijdelijke beslissing. Wij zijn er niet meer van overtuigd dat de internationale professionele wielerwereld in staat is om een schone en eerlijke sport mogelijk te maken. Wij hebben niet het vertrouwen dat dit op afzienbare termijn ten goede zal keren.”

Liefhebbers zijn slachtoffers

“Wielrennen is een prachtige sport waaraan miljoenen Nederlanders plezier beleven en een groot deel van die Nederlanders is klant van de Rabobank. Maar ons besluit staat vast: we trekken ons terug uit de professionele wielersport. Het is pijnlijk, niet alleen voor de Rabobank, maar vooral voor de liefhebbers en de sporters die geen blaam treft.”

Marianne Vos

De wielrenners van Rabobank kregen ook vandaag het nieuws pas te horen. Wereldkampioene en Olympische kampioene op de weg Marianne Vos is aangeslagen door het nieuws, ondanks dat de Rabobank haar nog zeker zal bijstaan tot 2016. “Dit is een heel grote slag voor het wielrennen. Maar de Rabobank heeft wel altijd aangegeven dat ze zich zouden terug trekken bij doping. Dus was dat betreft komt het niet helemaal als een verrassing. Het is voor een bank toch belangrijk om betrouwbaar te zijn.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021