Excite

Radio 538 verkoopt moedermelkijs voor goed doel

Programmamakers Niels en Froukje van Radio 538 hebben vrijdagavond op een wel heel bijzondere manier aandacht gevraagd voor het goede doel: ze hebben ijsjes op basis van moedermelk verkocht aan hun luisteraars. Er waren twintig bolletjes moedermelkijs beschikbaar, die allemaal verkocht zijn voor vijf euro per stuk.

Het duo riep vorige week alle kersverse moeders van Nederland op om hun moedermelk te doneren aan het radiostation. In totaal kwam er een halve liter melk bij de Radio 538 binnen. Daarvan heeft een ijsmaker een liter ijs geproduceerd, goed voor twintig bolletjes.

Tijdens de uitzending konden kopers zich bij de studio melden voor het ijs. De reacties over het product waren wisselend, en de omschrijving van de nasmaak varieerde van ‘iets romig’ tot ‘raar’.

De opbrengst van de ijsverkoop gaat naar Pink Ribbon. Deze stichting vraagt aandacht voor borstkanker. Niels, Froukje en hun sidekick Jelte hebben het ingezamelde bedrag, honderd euro, nog eens verdubbeld.

De opmerkelijke actie van Radio 538 was geïnspireerd door een Londense ijsmaker, die vorige maand in opspraak raakte omdat hij ijs van moedermelk verkocht. Hij prees de ijssmaak aan onder de naam ‘Baby Gaga’, tot groot ongenoegen van popsensatie Lady Gaga.

De Baby Gaga werd verkocht voor veertien pond en bestond uit moedermelk, vanillestokjes en citroenrasp, geserveerd in een cocktailglas. Het product is inmiddels door de Britse keuringsdienst van waren van de markt gehaald, omdat niet duidelijk is of het gebruik van moedermelk in ijs schadelijk is voor de gezondheid.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021