Excite

Radio 538-feest mogelijk van Museumplein naar RAI

Het Radio 538-feest dat op Koninginnedag al jaren plaats vond op het Mueseumplein, verhuist dit jaar waarschijnlijk naar de RAI. Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam heeft het feest op de huidige locatie namelijk verboden. Na overleg blijkt de RAI voor beide partijen een goed alternatief.

Angst voor doden

Onlangs verbood de burgemeester om veiligheidsredenen het feest op het Museumplein en zorgde daarmee voor veel ophef. De kwestie werd gisteren in de gemeenteraad besproken. Opvallend genoeg kreeg het plan van Van der Laan daar veel steun. Alle partijen waren het er mee eens dat grote feesten op Koninginnedag aan de rand van Amsterdam gevierd moeten worden, zo weet parool.nl.

Eberhard van der Laan maakte duidelijk dat het niet aan Radio 538 lag dat het feest niet op het Museumplein gevierd mocht worden: "Ze doen het niet slecht. Ze doen het juist iets te goed. Zo goed dat ze 150.000 tot 250.000 mensen naar Amsterdam trekken. Dat kan de stad niet aan," zo zei de burgervader. Van der Laan zei zelfs bang te zijn voor sterfgevallen als de bezoekersaantallen in de binnenstad blijven stijgen.

Andere oplossingen

Samen met de directeur van Radio 538, Jan-Willem Brüggenwirth, is er overleg geweest over alternatieve locaties. Er is gesproken over een feest op de Zuidas, in het Olympisch Stadion en op het festivalterrein bij de Amsterdam ArenA, maar deze opties werden om verschillende redenen afgeschoten. Brüggenwirth leek de besprekingen in een impasse te brengen door duidelijk te maken dat het Museumplein voor hem de enige geschikte locatie was. Na afloop liet hij echter weten de RAI als goed alternatief te zien, mocht het Museumplein echt niet gaan lukken. En zo lijkt er toch een goede oplossing te zijn gevonden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021