Excite

Rafael van der Vaart verkozen tot beste aankoop

Rafael van der Vaart is in Engeland verkozen tot beste zomeraankoop van het seizoen. Hoewel de Premier League nog lang niet ten einde is, zijn de Engelse coaches het met elkaar eens: Onze landgenoot presteert het beste. En dat is opvallend, want bij Real Madrid moesten ze weinig van hem hebben.

De 28-jarige Heemskerker speelde vijf jaar lang voor Ajax, alvorens hij verkaste naar Hamburger SV. Daar dwong hij een transfer naar zijn favoriete club Real Madrid af. In de Spaanse hoofdstad kwam hij echter niet uit de verf en voor een schijntje kon Van der Vaarts huidige club Tottenham Hotspur hem overnemen.

Bij de ploeg uit Londen was Rafael van der Vaart als herboren. Hij strooide met assists en legde zelf ook een aantal ballen in het net. Bondscoach Bert van Marwijk gunde de middenvelder de laatste tijd regelmatig een basisplaats in Oranje, en Van der Vaart beschaamde dat vertrouwen niet. Met de uitverkiezing tot beste zomeraankoop in Engeland bekroonde de voetballer al met al een prachtig seizoen.

Bovendien waren zijn concurrenten ook niet de minsten. Wereldkampioen David Silva stelde vanaf de zomer zijn diensten immers ter beschikking aan Manchester City, en ook de Nigeriaanse spits Peter Odemwingie presteert uitstekend. Maar de coaches waren eensgezind; Rafael van der Vaart won de verkiezing met een straatlengte voorsprong.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020