Excite

Reactie Erwin Kroll: wil rustiger aan doen

Erwin Kroll, weerman bij de NOS en een vertrouwd gezicht op de nationale televisie, gaat het rustiger aandoen. Dat maakte de NOS eerder vandaag bekend, nadat er al een tijd bezorgde vragen kwamen over de lange afwezigheid van de weerman. Twitteraars maakten zich zorgen over de verdwenen Kroll, met wilde speculaties tot gevolg. Persbureau Novum beweerde dat de weerman depressief zou zijn. Zijn werkgever maakte vandaag een einde aan de spookverhalen.

Erwin Kroll voor onbepaalde tijd van de buis

Volgens het officiële bericht van de NOS heeft Erwin Kroll zelf verzocht om het wat rustiger aan te doen, na 26 jaar het weerbericht gepresenteerd te hebben. De directie en de hoofdredactie van het nieuws hebben dat verzoek gehonoreerd. Volgens de NOS houdt dit in dat de weerman voor onbepaalde tijd van de televisie verdwijnt. De laatste uitzending van Erwin Kroll was al in september van 2011.

Erwin Kroll arbeidsconflict?

De meest gehoorde roddel over Erwin Kroll was, dat hij het slachtoffer was geworden van een arbeidsconflict met de NOS en daardoor op non-actief was gesteld. De NOS zegt hierover dat van een arbeidsconflict in geen geval sprake is: “Integendeel zelfs.” Of de weerman nog terugkomt op televisie is onduidelijk.

Erwin Kroll en de NOS

Erwin Kroll werd in 1986 aangenomen bij de NOS en is sindsdien uitgegroeid tot de populairste weerman van de zender. Door zijn theatrale manier van presenteren wordt hij ook wel ‘Erwin met de handjes’ genoemd. In 2006 werd Kroll uitgeroepen tot favoriete weerman aller tijden, ter ere van het vijftigjarig bestaan van het NOS journaal.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020