Excite

Reacties op Songfestival inzending Calm after the Storm

Woensdagavond werd de inzending voor het Songfestival voor het eerst ten gehore gebracht. Hoe zijn nu, een dag later, de reacties op het lied Calm after the Storm? Wij hebben de eerste meningen voor je verzamelt.

>> Beluister hier de Songfestival inzending van Nederland: Calm after the Storm van The Common Linnets.

Zoals ieder jaar is de inzending voor het Songfestival één van de meest besproken onderwerpen. Niet gek dat ook dit jaar iedereen een mening heeft over Calm after the Storm van gelegenheidsduo The Common Linnets. Ilse de Lange en Waylon hebben een country-nummer geschreven, waarmee ze het Eurovisie Songfestival-publiek willen inpakken.

Critici

Critici delen de mening dat het een mooi nummer is, dat vooral vocaal erg sterk klinkt. Maar de Songfestival inzending zou te weinig spektakel bevatten. Muziekproducent Eric van Tijn spreekt in het Algemeen Dagblad van “weinig spectaculair muzikantengedreutel” en noemt het nummer “dodelijk saai”. Ook Marga Bult, die in 1987 voor Nederland uitkwam op het Songfestival en uiteindelijk vijfde werd, vindt dat het liedje climax en dynamiek mist.

In de Volkskrant besluit de recensie met “te weinig avontuur, progressie en expressie,” en alleen echte country-liefhebbers zouden het nummer op waarde kunnen schatten. Paul de Leeuw was positiever en vindt dat Ilse de Lange en Waylon een “mooi, onderscheidend liedje” hebben gemaakt. Claudia de Breij zei daarop dat het een geschikt nummer is om te luisteren tijdens het autorijden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020