Excite

Recordaantal restaurants met twee Michelinsterren

Het jaarlijkse billenknijpen in de culinaire wereld is weer voorbij. De Michelinsterren zijn maandagochtend weer uitgereikt. Voor Nederland was er maar één extra ster ten opzichte van vorig jaar. Wel is er dit jaar een recordaantal restaurants met twee Michelinsterren.

Drie sterren

Dit jaar zijn er geen Nederlandse restaurants bijgekomen met drie Michelinsterren. De Librije in Zwolle en Oud Sluis en Sluis behouden hun drie sterrenstatus. Voor velen die hoopten op een derde driesterren restaurant was dit een tegenvaller. Voor het eerst in zes jaar werd de gids weer op Nederlandse bodem gepresenteerd; vaak een teken dat er goed nieuws is.

Twee sterren restaurants

Het goede nieuws is het recordaantal restaurants dat in 2013 twee Michelinsterren krijgen. Drie restaurants krijgen er een tweede ster bij, wat het totaal op achttien restaurants brengt. In de regio Amsterdam werden Aan de Poel in Amstelveen en &Samhoud places in Amsterdam beloond voor hun prestaties. In Waalre krijgt de Treeswijkhoeve er dit jaar een tweede ster bij.

Nieuwe restaurants

Zoals ieder jaar zijn er ook nieuwe restaurants toegevoegd aan de Michelingids. Het meest opvallend is de ster voor het Chinese restaurant HangTing Cuisine in Den Haag, dat wordt omgeschreven als een “interessante en spannende keuken.” Naast HangTing hebben ook Klaagjesland in Reeuwijk, Bloks in Amersfoort en het nieuwe restaurant van hotel de l’Europe, Bord’eau één ster gekregen.

Minder smaak

Dit jaar moesten vijf restaurants hun ster inleveren. Dit gebeurt vaker als bijvoorbeeld het restaurant verhuist, of de chef-kok ergens anders gaat werken. De Michelin-inspecteurs merkten op dat er minder smaak was in de Nederlandse toprestaurants. Één van de redenen is het economische klimaat in Nederland. Er is nu een trend voor goedkopere restaurants.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019