Excite

Recordbedrag voor Serious Request 2012

Serious Request 2012 heeft maandag 12.251.667 euro opgebracht voor het Rode Kruis. Dat meldt radiozender 3FM. De ruim 12 miljoen euro is een recordbedrag. Vorig jaar bracht de Glazen Huis-actie in Leiden ruim 8.6 miljoen euro op.

Babysterfte

Het geld is bedoeld voor de bestrijding van babysterfte. Door bijvoorbeeld vaccinaties en betere kraamzorg kunnen baby’s en hun moeders geholpen worden bij de bevalling en erna. Vorig jaar werd geld ingezameld voor ontheemde moeders in oorlogsgebieden.

Recordbedrag

Om 21 uur verlieten de 3 DJs Giel Beelen, Gerard Eckdom en Michiel Veenstra het Glazen Huis na zes dagen non-stop radiomaken op een strikt dieet van enkele vruchtensappen per dag. Vlak voor zessen werd de laatste tussenstand bekend gemaakt; het opgehaalde bedrag was op dat moment ruim 8,4 miljoen euro. Het was toen al duidelijk dat deze negende editie van Serious Request afstevende op een absoluut recordbedrag.

Onthulling eindbedrag

Behalve in Enschede, stonden er ook Glazen Huizen in Zweden, Zwitserland, Kenia en Zuid-Korea. De totale opbrengst was ruim 100 miljoen euro. Ook dit is een record. Bekijk in het volgende filmpje de onthulling van het eindbedrag van Serious Request in Enschede.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018