Excite

Regisseur Wes Craven (76) overleden

  • © Getty Images
Wes Craven is zondag op 76-jarige leeftijd overleden. De regisseur, die vooral bekend werd van films als Scream en Nightmare on Elmstreet, leed al enige tijd aan hersenkanker. Zijn familie maakte in een verklaring bekend dat hij daar nu uiteindelijk ook aan overleden was.

Craven begon zijn carrière al in 1972, met de film Last House on the Left. Vervolgens maakte hij Deadly Blessing en Swamp Thing. Hoewel zijn gezondheid de laatste jaren al wat te wensen over liet, bleef hij alsnog doorwerken aan een aantal projecten, zoals televisieprogramma's, een beeldroman en ook weer een nieuwe film. Deze zou 'The Girl in the Photographs' gaan heten.

Craven was niet alleen een goede regisseur, maar had ook oog voor talent. Zo debuteerden onder meer Johnny Depp en Bruce Willis in films van hem. Veel acteurs en actrices hebben via social media al aangegeven dat ze behoorlijk ondersteboven zijn van het overlijden van Craven. Courtney Cox - die in Scream speelde - en Sarah Michelle Gellar hebben hun verdriet over het overlijden van hun voormalige regisseur al geuit.

Hoewel de films die Craven maakte over het algemeen behoorlijk eng waren, stond hij zelf bekend als lief en zachtaardig. Bovendien was hij vooruitstrevend, want in Scream bespraken personages bijvoorbeeld de plottwisten van bestaande horrorfilms. Zo werd het cliché van andere films wat vermeden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021