Excite

Reinout Oerlemans denkt aan verkoop Eyeworks

Reinout Oerlemans wil zijn bedrijf Eyeworks verkopen. De producent van onder andere Oh Oh Cherso en de hitfilm New Kids Turbo schijnt niet zo goed meer te draaien. Sinds de economische crisis is de advertentiemarkt voor tv-programma's ingezakt.

Volgens het Financieel Dagblad (FD) hebben Reinout Oerlemans en zijn zakenpartners de Amerikaanse bank Goldman Sachs in de arm genomen. Er wordt nu gekeken of Eyeworks verkocht kan worden. Volgens Oerlemans praat de zakenbank met potentiële investeerders maar wat de uitkomst zal zijn 'ligt in dit stadium nog helemaal open,' aldus de producent. Het FD weet dat onder andere Sony al interesse heeft getoond.

Eyeworks werd in 2001 opgericht en inmiddels worden de formats van het bedrijf in 50 verschillende landen uitgezonden. Met Eyeworks Sport hebben Oerlemans en zijn compagnons ook de uitzendingen van de Eredivisiewedstrijden in handen. Momenteel is de productiemaatschappij eigendom van Joop van den Ende en Hubert Deitmers.

Mocht het bedrijf worden verkocht betekent dat niet dat Reinout Oerlemans op straat komt te staan. Ook bij een overname blijft de voormalig soapie betrokken bij Eyeworks 'zowel in de rol van CEO, als creatief.' Het nieuwe programma Oh Oh Tirol hoeft dus geen hinder te ondervinden bij de perikelen rondom het bedrijf.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017