Excite

Rekeningen waterschap flink omhoog

De tarieven van de waterschaplasten stijgen behoorlijk. Volgens Vereniging Eigen Huis betalen huishoudens met meer personen gemiddeld 5% meer aan de waterschaplasten. Huishoudens met maar één persoon moeten zelfs gemiddeld 17% meer betalen. Dit bleek uit een onderzoek van Vereniging Eigen Huis.

De vereniging Eigen Huis is van mening dat de waterschappen aan de consument moet uitleggen waarom de prijzen zo zijn gestegen en waarom het verschil tussen de huishoudens zo groot is. Ook zegt Eigen Huis dat er een onafhankelijke rekenkamer moet komen, die toezicht houdt op de tarieven. Volgens Eigen Huis zijn de waterschappen een gesloten bastion. Eigen Huis zegt hierover dat de Waterschappen niet gewend zijn om zich in te leven in de consument en hebben ook nooit verantwoording hoeven af te leggen. Door een onafhankelijke rekenkamer kunnen deze grote verschillen in de prijs wellicht verleden tijd zijn.

De grootste verschillen zijn in de waterschappen Hunze en Aa’s en Reest en Wieden. Zij moeten 63 tot 75 procent meer gaan betalen dan voorheen. De Unie van de Waterschappen zegt dat deze verschillen te maken hebben met investeringen tegen wateroverlast en de bodemgesteldheid. Deze zijn overal in het land anders, waardoor je op de ene plek meer moet betalen dan ergens anders.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020