Excite

Rel rond dansende voetballers

Voor een aantal heren van het Nederlands elftal is een avondje stappen uitgelopen op een nationale rel. De voetballers werden op de gevoelige plaat vastgelegd, terwijl ze een gepassioneerde samba dansten met Braziliaanse dames in Rio de Janeiro. Het vaakst op de foto stonden Dirk Kuyt en Johnny Heitinga. Beiden balen flink van de aandacht.

Tegen het AD zei Kuyt dat hij het vooral naar vond voor zijn vrouw. "Maar er is echt niets gebeurd," voegde de spits van Liverpool er aan toe. Ook John Heitinga is allerminst tevreden over de foto’s. "Ik wilde de samba dansen, probeer dan maar eens stil te staan. Ik vind het een heleboel heisa om niks. We hebben natuurlijk een voorbeeldfunctie daarom balen we er allemaal ontzettend van dat een of andere idioot dit allemaal op internet moest zetten."

Het Nederlands elftal was in Zuid-Amerika om oefeninterlands te spelen tegen Brazilië en Uruguay die beiden in een gelijkspel eindigden. Het is overigens niet de eerste keer dat de nationale ploeg in opspraak komt. Zo was er rond het WK van 1974 de zwembadaffaire waarin voetballers baantjes zwommen met vrouwen die niet hun echtgenotes waren. Iets minder ver terug in de tijd kwam de Deense stripper Kira Eggers in beeld die een feestje van Oranje in 2001 zou hebben opgeleukt met een dansje.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020