Excite

REM dacht al drie jaar aan stoppen

In september 2011 maakte de band REM bekend ermee op te houden. Na 31 jaar was de koek op, zo leek het. Maar eigenlijk was de koek al na 28 jaar op. Een van de bandleden, Michael Stipe, vertelde in een interview dat hij en de andere twee leden Peter Buck en Mike Mills al in 2008 tot de conclusie kwamen dat het maar eens afgelopen moest zijn.

Op een dieptepunt

Dat het drie jaar later eindelijk zover kwam voelde voor de band als een opluchting, weet hln.be. "Het was niet makkelijk," aldus Michael Stipe. "Elk van ons moest datgene afsluiten waar we ons hele volwassen leven aan hadden gewijd. We wilden er wel over waken dat we het op de juiste manier deden. We zijn trots dat we toen inzagen dat we op een dieptepunt zaten."

REM is wel blij dat ze het drie jaar lang stil hebben kunnen te houden. Hoewel het niet makkelijk was, zijn de drie muzikanten erin geslaagd het bericht niet voortijdig te laten uitlekken. "We wilden dat onze fans het direct van ons vernamen en niet van een of andere tweet of zo," zei Michael Stipe. Uiteraard was het uiteengaan van de band naast een opluchting ook wel even slikken. "Bitterzoet" zo typeerde Stipe het gevoel.

Muziekgeschiedenis geschreven

Al in 1980 formeerde REM in Amerika. Maar liefst 31 jaar lang maakte de band plaatjes, en niet zonder succes. 'Shiny Happy People', 'Losing my Religion' en 'Everybody Hurts' waren en zijn ook in Nederland zeer populair. De kans is groot dat je REM regelmatig tegen komt wanneer de Top 2000 in december weer van start gaat. Maar nieuwe nummers komen er dus niet meer bang. Hoewel het doek er drie jaar over deed, is die nu toch echt gevallen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020