Excite

Republikeinen saboteren plannen Obama

Barack Obama heeft een stimuleringsplan voor de falende Amerikaanse economie bedacht. Dat moet door het Huis van Afgevaardigden en het Senaat worden goedgekeurd. Het Huis van Afgevaardigden heeft deze week het plan van Obama goedgekeurd. Opvallend was echter dat geen enkele Republikein voor het plan stemde.

Nog geen consensus tussen de Amerikaanse partijen

Barack Obama vindt het belangrijk dat de Amerikaanse politieke partijen samen tot een oplossing komen voor de economische crisis. De kersverse president van de Verenigde Staten hoopte dat de Republikeinen zich naast de Democraten scharen in steun voor zijn stimuleringsplan. Tijdens de stemming in het Huis van Afgevaardigden stemden 244 afgevaardigden voor het reddingsplan en 188 tegen. Alle Republikeinen bleken tegen gestemd te hebben, dus er is nog weinig sprake van consensus tussen de twee partijen. Tijdens de vrijdagmiddagborrel na afloop sprak Obama alsnog de hoop uit dat beide partijen het plan zouden gaan steunen, zodat er snel en goed gehandeld kan worden.

Te weinig belastingverlaging

Het stimuleringsplan van Obama stond garant voor 825 miljard dollar aan steun voor de economie. Dat is leuk en aardig, maar de Republikeinen vonden de belastingverlaging van 300 miljard dollar te beperkt. Republikeinen willen vooral geld uitgeven en niet verdienen, blijkbaar. Het lijkt echter meer een excuus om de Democratische president dwars te zitten. Na acht jaar de pestkop van de wereld uitgehangen te hebben, blijken de Republikeinen simpelweg niet zo goed tegen hun verlies te kunnen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021