Excite

Reuzin Tanya Angus blijft groeien

Dat je tijdens je puberteit een groeispurt meemaakt is heel normaal; dat overkomt bijna iedereen. Dat je ieder jaar verder blijft groeien, zowel in de lengte als in de breedte, is niet normaal. Toch overkomt het Tanya Angus, één van de grootste en zwaarste vrouwen ter wereld.

Tot haar 20e was er niets aan de hand met Tanya. Ze was een blije, jonge vrouw van ongeveer 1 meter 60. Met een gewicht van zo’n 52 was ze zeker niet zwaar te noemen. Rond die tijd merkte ze dat haar voeten, haar gezicht en haar lijf door bleven groeien, ondanks het feit dat ze eigenlijk al uitgegroeid had moeten zijn. Toen ze hiermee bij haar huisarts aanklopte, dacht deze dat ze vooral op zoek was naar aandacht.

Toen haar lijf zo veranderd was, dat zelfs haar eigen vriendje dacht dat ze een geslachtsoperatie had ondergaan, was het voor Tanya genoeg. Ze ging terug naar haar ouders in Nevada. Daar bezocht ze de huisarts van haar familie, die de symptomen van reusvorming direct herkende. Een MRI scan volgde, waaruit bleek dat Tanya een ontzettend grote tumor in haar hersenen had. Die tumor zorgde ervoor dat haar lichaam veel te veel groeihormonen aanmaakte.

Op dit moment is Tanya één van de grootste vrouwen ter wereld en er is niets dat artsen voor haar kunnen doen. Delen van de tumor zijn weggehaald, maar inmiddels is de tumor nog groter dan tevoren. Voor Tanya en haar familie blijft het een pijnlijke zaak; maar weinig mensen begrijpen haar situatie en kunnen hier begrip voor opbrengen. Daarom gaan zowel Tanya als haar familie door tot het bittere eind, op zoek naar een middel om haar groei te stoppen!

Afbeelding: Barcroft

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020