Excite

Revanche voor Feyenoord, FC Twente op koers

PSV ging zondag door het verlies van Feyenoord hard onderuit. De Eindhovenaren werden bij vlagen weggespeeld en raakt de koppositie in de eredivisie weer kwijt aan FC Twente. Dat heeft nu weer drie punten voorsprong.

Feyenoord nam in De Kuip revanche voor de 10-0 nederlaag vorig jaar oktober uit bij bij PSV. Maar de club van trainer Fred Rutten kreeg meer tegenslag te verwerken. Vier van zijn spelers liepen tegen een schorsing aan. Orlando Engelaar werd zondag met rood uit het veld gestuurd; Jeremain Lens, Erik Pieters en Stanislav Manolev kregen voor de vijfde keer dit seizoen een gele kaart. Zij zijn daardoor automatisch voor één duel geschorst.

Ajax was tot het afgelopen weekeinde voor de titelstrijd afhankelijk van PSV. Maar na een 4-1 thuiszege op Excelsior zondag, en het verlies van PSV, hebben de Amsterdammers alles weer in eigen hand. Ajax staat nu tweede en speelt in de laatste competitiewedstrijd thuis tegen koploper FC Twente, dat een punt meer heeft. De Tukkers wonnen zaterdag in de slotminuten van ADO Den Haag (1-2).

Afbeelding: Flickr account Topaas

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020