Excite

Rijverbod voor Yolanthe en Wesley

Pech voor Yolanthe Sneijder-Cabau en haar man Wesley Sneijder. Het stel mag een jaar lang niet autorijden in Turkije. Dat heeft de voetbalclub van Wesley Sneijder, Galatasaray, bepaald. Volgens Yolanthe moeten zij en haar echtgenoot eerst wennen aan het chaotische en drukke verkeer van hun nieuwe woonplaats Istanbul, voordat ze zelf de wegen onveilig mogen maken.

Contract Galatasaray

Het rijverbod is onderdeel van het contract van Wesley Sneijder met zijn Turkse club. Daarin staat hij de voetballer en zijn vrouw allerlei risico's moeten vermijden. "Nederlanders mogen, als ze op vakantie zijn of wonen in Turkije, natuurlijk best zelf rijden," vertelt Yolanthe in het AD. "Wes en ik echter niet. Dat heeft te maken met bepalingen die in Wesley's contract met Galatasaray staan. Er mag hem en zijn vrouw niets overkomen. Onze veiligheid staat bij Galatasaray hoog in het vaandel."

Auto met chauffeur

Yolanthe en Wesley zijn niet de enige voetballers die in Turkije de auto moeten laten staan. Ook Dirk Kuijt, die sinds juli 2012 bij de Istanbulse club Fenerbahçe speelt, is afhankelijk van de Turkse taxichauffeurs. Yolanthe: "Alle Galatasaray- en Fenerbahçe-voetballers worden per auto met chauffeur vervoerd. Ik dus ook."

Rijverbod

Yolanthe baalt er wel van dat ze niet zomaar even de deur uit kan. "Als ik iets nodig heb of ergens naar toe wil, moet ik altijd eerst iemand bellen. Vervolgens komt er een auto voorrijden die me netjes brengt. Of de taxichauffeur haalt de spullen die ik bestelde voor me op," vertelt de actrice. Ze vindt het ook lastig om Turks te praten tegen de chauffeur. Het rijverbod duurt in ieder geval nog tot eind januari 2014.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020