Excite

Rishi Baveja overleeft gebroken bungee koord

Rishi Baveja was erg blij. Hij had namelijk met zeer goede cijfers zijn universiteit afgerond. Werktuigbouwkunde, dus knap. Om dat te vieren was Baveja een maand lang op vakantie gegaan naar Phuket, in Thailand. Jong, snel, wild en wat te vieren, dus het beloofde een te gekke vakantie te worden. Onvergetelijk werd het zeker. Tijdens het bungeejumpen schoot namelijk het elastiek los.

Een uur lang had Rishi Baveja zijn moeder via de telefoon proberen uit te leggen dat het absoluut veilig was om te bungeejumpen in Thailand. Omdat hij zijn studie werktuigbouwkunde goed had afgerond, gaf zijn moeder hem het voordeel van de twijfel. Een ingenieur zal wel weten of een constructie veilig is of niet. Op het moment dat het elastiek van zijn voeten schoof, had Rishi Baveja een snelheid van ruim honderd kilometer per uur. Niet echt veilig, dus.

Omdat Baveja niet op zijn hoofd viel, maar met zijn borstkas het water als eerste raakte, had hij slechts een gescheurde milt, een kapotte lever, ingeklapte longen en talloze kneuzingen. Het kostte hem een maand om te herstellen in het ziekenhuis in Bangkok. De website van het bedrijf waar hij ging bungeejumpen had aangegeven dat ze 100% ongeluk-vrij waren, dat had hem overtuigt. Op dit moment geeft die website dat nog steeds aan...

Afbeelding: Dailymail.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020