Excite

Robby van der Leeden dood door politiekogel

De 19-jarige Robby van der Leeden die afgelopen zaterdag om het leven kwam tijdens een vechtpartij in Hoek van Holland zou gedood zijn door een politiekogel. Dit melden agenten die deze bewuste zaterdagavond op de mensenmassa geschoten hebben.

Aan het gratis feest Sunset Grooves kwam zaterdag abrupt een einde toen rellende hooligans het feest kwamen verstoren. De grote mensenmassa zorgde voor één enorme vechtpartij. Toen de politie ter plaatse kwam, werd zij bekogeld met onder andere fietsen, dranghekken en flessen. Om de menigte tot bedaren te brengen, schoten de agenten gericht op een groot aantal van de relschoppers. Robby van der Leeden, die midden tussen de relschoppers stond, werd hierbij in zijn hoofd geraakt. Hij overleed die avond. Verder raakten zes andere mensen gewond.

Politieagenten die bij het incident aanwezig waren zeggen nu dat Robby door een politiekogel gedood is. Er gaan verschillende verhalen over de geweerschoten die die avond gelost werden. Zo zouden een aantal agenten in burger herkend zijn door Feyenoord-hooligans. Daarop zouden zij eerst in de lucht geschoten hebben en daarna in de mensenmassa. Ook werd er verteld dat één van de feestgangers ineens in het rond begon te schieten.

Tot dusver lijkt het er echter op dat alleen de politie tijdens het evenement geschoten heeft. Nader onderzoek moet uitwijzen wat de precieze aanleiding van zowel de vechtpartijen als de schietpartij is geweest en wie allemaal schoten hebben gelost.

Afbeelding: Flickr account WilliamHook

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018