Excite

Robert Gesink wint Ronde van Oman

Het wielerseizoen is amper begonnen of het eerste Nederlandse succes is binnen. Robert Gesink schreef de Ronde van Oman op zijn naam. De slotetappe werd gewonnen door het sprintkanon Marc Cavendish, maar de rode leiderstrui van Gesink kwam geen moment in gevaar.

Het Nederlandse wielertalent pakte twee ritzeges in Oman. De koninginnenrit, met aankomst bergop, was een prooi voor onze jonge landgenoot. In een direct duel met de nummer twee van het algemeen klassement, Edvald Boasson Hagen, trok Gesink aan het langste eind. Hij liet de Deen maar liefst 47 seconden achter zich.

Een dag later tekende de renner voor een nog grotere prestatie. In een individuele tijdrit over achttien kilometer, niet bepaald Gesinks specialiteit, toonde de Nederlander zich verrassend de sterkste. Met open mond en een uiterste krachtsinspanning klopte hij de Italianen Visconti en Pinotti. Zo verstevigde hij zijn koppositie bij het ingaan van de laatste etappe. Die gaf hij vandaag dus niet uit handen.

Rabobank, de ploeg van Gesink, beleefde zo een uiterst succesvolle seizoensouverture. Nasst de twee etappezeges van de uiteindelijke winnaar sleepte ook Theo Bos er twee uit het vuur. In de eerste en derde etappe was hij het snelst in de massasprint. De uit het baanwielrennen afkomstige Bos eindigde op de tiende plaats.

Afbeelding: Flickr, gebruiker richardmasoner

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020