Excite

Robert Pattinson is familie van Dracula

Soms lopen feiten en fictie wel heel erg door elkaar heen. Genealogen hebben ontdekt dat Robert Pattinson, die bekend werd door zijn rol als vampier Edward in Twilight, familie is van Vlad de Spietser, oftewel, Dracula.

Pattinson en Dracula hebben namelijk een erg bijzondere overeenkomst: ze zijn beiden familie van het Britse koninklijke huis. Robert Pattinson is namelijk een hele verre neef van Prins Harry en Prins William, terwijl Dracula een hele verre oom van de twee is.

Ook Stephenie Meyer, de bedenkster van de beroemde Twilight-boeken, blijkt familie te zijn van een vampier.

Vlad de Spietser staat nog steeds bekend als één van de meest bloeddorstige mannen in de geschiedenis. Dit komt vooral vanwege het boek van Bram Stoker, waarin Dracula de hoofdrol speelt. Over het algemeen wordt gedacht dat Vlad de Spietser, of Vlad III, een inspiratiebron was voor dit boek. Vlad regeerde tussen 1456 en 1462 over Roemenië en vermoordde in die periode talloze mensen. Hun hoofden spietste hij op palen, bedoeld als afschrikking.

Het Britse koninklijke huis stamt af van de broer van Dracula. De twee families vonden elkaar in George V en Mary van Teck, die in 1893 trouwden. Prinses Mary stamde af van de Duitse Wurttemberg familie, die weer familie was van Dracula. Volgens Robert Davenport, die zich onder meer verdiepte in de voorouders van rijke en beroemde mensen, is Prins Phillip het enige lid van het Britse koninklijke huis dat niet afstamt van Dracula.

Afbeelding: Flickr account foxdie_ksa

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020