Excite

Rock Werchter kondigt komst Coldplay aan

Rock Werchter heeft weer een aantal grote namen aangekondigd. Het festival zal onder meer bezocht worden door Coldplay. Ook Iron Maiden zal in juli op het podium staan. De aankondiging van deze namen volgt op de eerste onthullingen, waaruit bleek dat onder meer ook de Kings of Leon en de Chemical Brothers Werchter zullen bezoeken.

Coldplay zal het festival op zaterdag 2 juli afsluiten. Het is de vierde keer dat de band op het podium van Rock Werchter staat. Fans kunnen dit jaar kiezen waar ze hun favoriete band bekijken, want Chris Martin en zijn mannen staan dit jaar ook op Pinkpop. Voor dat festival is de komst van Coldplay een unicum. Niet speciaal vanwege de band zelf, maar wel vanwege de kosten: Coldplay vroeg maar liefst een miljoen euro voor het optreden.

Iron Maiden heeft nog nooit eerder op Rock Werchter gestaan, maar was vorig jaar wel de belangrijkste act op Pukkelpop.

Rock Werchter wordt tussen 30 juni en 3 juli gehouden. De voorverkoop start deze week al, op 4 december. Voor dagkaarten betaal je €76 per stuk. Het volledige festival bezoeken kost €195. Dat is exclusief het campingticket van €18 of €25.

Dit jaar wordt er voor het eerst een speciaal campingticket uitgebracht, het ticket XL. Met dit ticket kunnen bezoekers al op woensdag terecht op de camping. Er zijn echter maar beperkt XL tickets verkrijgbaar, omdat er – om overlast te beperken – slechts drie campings geopend worden op woensdag. Vroeg boeken is verstandig.

Afbeelding: Flickr account DaigoOlivia

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020