Excite

Rock Werchter ook derde dag overvol

Het meest spectaculaire optreden op Rock Werchter dit jaar komt wellicht niet van een rockband, maar van Moeder Natuur. Een stofhoos schrok de bezoekers van het festival even op. Grote hoeveelheden stof en papier wervelden omhoog onder de stofhoos, die het concertveld teisterden. Maar voordat iedereen besefte wat er aan de hand was, verdween de stofhoos al weer. Niet alleen de stofhoos is een teken dat de natuur ook fan is van Rock Werchter, ook de hitte speelt een rol. Het is drie dagen lang warm, zonnig en drukkend weer op het populaire Belgische festival, maar dat mag de pret niet drukken. De bezoekers vermaken zich opperbest!

De eerste dag was het al meteen goed raak. Maar liefst 700 mensen moesten verzorgd worden vanwege oververhitting. Het Rode Kruis riep de festivalbezoekers op om zich goed te koelen door veel te drinken. Uiteindelijk werden er in totaal 1834 mensen verzorgd op de eerste dag. Naast droogte en hitte waren ook struikelpartijen, wespensteken en hooikoortspatienten aan het in- en uitlopen bij de EHBO-posten. In totaal moesten 23 mensen afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

Rock Werchter heeft ook dit jaar weer een paar grote namen. Coldplay was de headline van de tweede dag, maar ook Amy McDonald, Just Jack, Elbow, White Lies, Lady Gaga, The Killers en The Streets traden op. Het is vandaag, de derde dag, niet veel anders: hitte en goede bands. Limp Bizkit, Franz Ferdinand, Kate Perry en Grace Jones staan op het programma, dat als absolute topper ook nog eens de Kings of Leon in huis heeft. Kortom, Rock Werchter is ook dit jaar weer zeer spectaculair!

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019