Excite

Rocker Spike staakt optreden

Tijdens het feest Ongetemd in Den Haag is vannacht een man ernstig gewond geraakt toen hij van het podium af het publiek insprong. Het ongeval gebeurde tijdens een optreden van Di-rect bandlid Spike en zijn bandje The Deaf in Het Paard van Troje. De band van Spike stopte meteen het optreden. De band De Kraaien die later op de avond zouden optreden werd ook afgelast. Bandleden van The Deaf waren enorm aangeslagen door het ongeval.

Herhaaldelijk gesprongen

De man die gewond raakte sprong volgens ooggetuigen herhaaldelijk vanaf het podium de zaal in, waar het publiek stond. Uiteindelijk ging het één keer mis. Het publiek wilde de man niet meer opvangen, waardoor hij hard neerkwam op de betonnen vloer van de concertzaal. Het slachtoffer had ernstige verwondingen en werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis. Ruim duizend bezoekers hebben het ongeval met hun eigen ogen gezien.

Evaluatie

De organisaties van Ongetemd en Het Paard van Troje hebben aangegeven dat ze dinsdag het ongeluk gaan evalueren. Dat meldt Jeroen van der Wiel, directeur van het poppodium. Inmiddels zijn er beelden opgedoken van het ongeval, waarop te zien is dat de beveiliging weinig doet om de stagediver te stoppen; ondanks dat het al enige jaren verboden is om te stagediven of te crowdsurfen. Het slachtoffer van de val is inmiddels alweer bij kennis, maar ligt nog wel in het ziekenhuis.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021