Excite

Rockgitarist Gary Moore overleden

Gary Moore werd zondagochtend dood gevonden op zijn hotelkamer in Spanje, waar hij vakantie vierde aan de Costa del Sol. Over zijn doodsoorzaak is nog niets bekend, maar hij is vermoedelijk in zijn slaap overleden. Adam Parsons, de manager van de Ierse hardrockband Thin Lizzy waar hij deel van uit heeft gemaakt, bracht zondag het nieuws van Moores overlijden naar buiten. De in Belfast geboren rockgitarist werd maar 58 jaar.

Het meest bekend is Moore van de hit Still got the blues. Hiermee scoorde hij in 1990 een grote internationale hit. Ook met het nummer Oh pretty woman kreeg hij bekendheid in Nederland. Zijn grootste hit in Groot-Brittanië was Out in the fields, samen met Paul Lynnot. In totaal bracht Gary Moore solo twintig studioalbums uit.

Hij heeft daarnaast in een aantal bands gespeeld. Hij begon bij het Ierse Skid Row met zanger Phil Lynnot en speelde later ook nog bij de Lynnots nieuwe band Thin Lizzy. Zo werkte hij onder andere mee aan het album Black rose: a rock legend.Moore heeft met de meest uiteenlopende artiesten samengespeeld, zoals Ozzy Osbourne, George Harrisson, The Beach Boys en zelfs Andrew Lloyd Webber.

Op 1 februari maakte de organisatie van het blues- en rockfestival Highlands in Amersfoort bekend dat Gary Moore in 2011 zou optreden bij het festival. In 2009 trad Moore nog in Amsterdam in een uitverkochte Heineken Music Hall.

Afbeelding: Flickr, Harry Potts

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020